menu
Bij Restaurant Rozengeur krijgt u een traditioneel Perzisch drie-gangenmenu. Bij elk hoofdgerecht serveren wij vooraf een soep en vervolgens een duo van verschillende Perzische voorgerechten, met noenlawash. Daarbij is ook aan de vegetariërs gedacht.
hoofdgerechten
kabab
Alle kabab gerechten worden geserveerd met rijst en gegrilde tomaat.
Hoofdgerechten zijn inclusief soep, 2 voorgerechten (mirzaghasemi, dolme) en noenlawash.
Koebideh
Gegrild lams- en rundergehakt
17
Djoedjeh
Gegrilde kipfilet gemarineerd in saffraan
19
Kendjeh
Gegrilde stukjes lamshaas
22
Dandeh
Op Perzische wijze gemarineerde gegrilde lamsracks
22
Barg
Gegrild lamsfilet
23
Soltani
Combinatie van Barg en Koebideh
26
khoresht
Alle khoresht gerechten worden geserveerd met rijst.
Hoofdgerechten zijn inclusief soep, 2 voorgerechten (mirzaghasemi, dolme) en noenlawash.
Gheyme Bademdjoen
Langzaam gegaarde, malse lamsstukken in een saus van verse tomaten met gele linzen en gebakken aubergine
18,50
Ghormesabzi
Langzaam gegaarde, malse lamsstukken in een saus van diverse Perzische tuinkruiden en specerijen en kidneybonen
18,50
Fesendjoen
Gestoofde kippendijen in een saus van granaatappel en walnoten
18,50
rijstgerechten
Hoofdgerechten zijn inclusief soep, 2 voorgerechten (mirzaghasemi, dolme) en noenlawash.
Loebiapolo
Rundergehakt, sperziebonen en rijst gekookt in tomatensaus
17,50
Zereshkpolo Morgh
Langzaam gegaarde kippendijen in tomatensaus geserveerd met rijst gemengd met saffraan en zereshk (zoet-zure Perzische rode bes)
19,50
Sabzipolo Mahi
In olijfolie gebakken victoriabaarsfilet geserveerd met rijst gemengd met diverse Perzische tuinkruiden
22
Baghalipolo Mahiche
Langzaam gegaarde lamsschenkel in tomatensaus, geserveerd met rijst gemengd met tuinbonen en dille
22
Meegoepolo
In knoflook en olijfolie gebakken tijgergarnalen in een saus van verse tomaten
22,50
Vegetarisch & Veganistisch
Gheyme Bademdjoen
Langzaam gegaarde verse tomaten, gele linzen en gebakken aubergine
17,50
Ghormesabzi
Langzaam gegaarde kidneybonen met diverse Perzische tuinkruiden en specerijen
17,50
Loebiapolo
Sperziebonen, fijn gesneden champignons en rijst gekookt in tomatensaus
16,50
bijgerechten
Noen
Lavash brood
1,50
Salad Shirazi
Frisse, fijn gesneden salade van komkommer, tomaat en ui met een dressing van verse limoensap en gedroogde munt
3,95
Salad Fasl
Gemengde salade van sla, komkommer, tomaat, geraspte wortel en olijven met een speciale dressing van het huis
4,95
Mastchiyar
Romige yoghurt met geraspte komkommer en gedroogde munt
3,95
Mastmoesir
Romige yoghurt met Perzische sjalot en gedroogde munt
3,95
Torshi
Mix van gesneden groenten gefermenteerd in azijn
3,95
Sabzidjat
Verschillende verse tuinkruiden met feta kaas en walnoten
3,95
Zeytoen Parwarde
Groene olijven gemarineerd in granaatappelsiroop en walnoten
4,50
nagerechten
Paloedeh
Een traditioneel Perzisch dessert uit Shiraz; rijstnoedels gekookt in rozenwater en suikersiroop, geserveerd met kersensiroop of limoensap
6,50
Bastani Saffrani
Perzisch ijs gemaakt met saffraan, pistache en rozenwater
6,50
Paloedeh Bastani
Een combinatie van Paloedeh en Bastani Saffrani
6,50
Abhawidj Bastani
Verse wortelsap met een bolletje vanille ijs
6,50
Perzische Baghlava
Baghlava uit Iran, gemaakt met rozenwater
6,50
Perzische Rollet
Rollet uit Iran, met fruit, slagroom en een stukje Baghlava
6,50
kindermenu
Loebiapolo
Rundergehakt, sperziebonen en rijst gekookt in tomatensaus
12
Koebideh
Gegrilde lams- en rundergehakt, geserveerd met rijst of friet