Skip to content

menu

Bij Restaurant Rozengeur krijgt u een traditioneel Perzisch drie-gangenmenu. Bij elk hoofdgerecht serveren wij vooraf een soep en vervolgens een duo van verschillende Perzische voorgerechten, met noenlawash. Daarbij is ook aan de vegetariërs gedacht.

hoofdgerechten

kabab

Alle kabab gerechten worden geserveerd met rijst en gegrilde tomaat.

Hoofdgerechten zijn inclusief soep, 2 voorgerechten (mirzaghasemi, dolme) en noenlawash.

Koebideh

Gegrild lams- en rundergehakt

17
Djoedjeh

Gegrilde kipfilet gemarineerd in saffraan

19
Kendjeh

Gegrilde stukjes lamshaas

22
Dandeh

Op Perzische wijze gemarineerde gegrilde lamsracks

22
Barg

Gegrild lamsfilet

23
Soltani

Combinatie van Barg en Koebideh

26

khoresht

Alle khoresht gerechten worden geserveerd met rijst.

Hoofdgerechten zijn inclusief soep, 2 voorgerechten (mirzaghasemi, dolme) en noenlawash.

Gheyme Bademdjoen

Langzaam gegaarde, malse lamsstukken in een saus van verse tomaten met gele linzen en gebakken aubergine

18,50
Ghormesabzi

Langzaam gegaarde, malse lamsstukken in een saus van diverse Perzische tuinkruiden en specerijen en kidneybonen

18,50
Fesendjoen

Gestoofde kippendijen in een saus van granaatappel en walnoten

18,50

rijstgerechten

Hoofdgerechten zijn inclusief soep, 2 voorgerechten (mirzaghasemi, dolme) en noenlawash.

Baghalipolo Mahiche
Loebiapolo

Rundergehakt, sperziebonen en rijst gekookt in tomatensaus

17,50
Zereshkpolo Morgh

Langzaam gegaarde kippendijen in tomatensaus geserveerd met rijst gemengd met saffraan en zereshk (zoet-zure Perzische rode bes)

19,50
Sabzipolo Mahi

In olijfolie gebakken victoriabaarsfilet geserveerd met rijst gemengd met diverse Perzische tuinkruiden

22
Baghalipolo Mahiche

Langzaam gegaarde lamsschenkel in tomatensaus, geserveerd met rijst gemengd met tuinbonen en dille

22
Meegoepolo

In knoflook en olijfolie gebakken tijgergarnalen in een saus van verse tomaten

22,50

Vegetarisch & Veganistisch

Gheyme Bademdjoen

Langzaam gegaarde verse tomaten, gele linzen en gebakken aubergine

17,50
Ghormesabzi

Langzaam gegaarde kidneybonen met diverse Perzische tuinkruiden en specerijen

17,50
Loebiapolo

Sperziebonen, fijn gesneden champignons en rijst gekookt in tomatensaus

16,50
Foto's gemaakt door de gasten van Restaurant Rozengeur
© F Jiang
© F Jiang
© F Jiang
© F Jiang
© Fred Hart
© Fred Hart
© Behrouz M
© Behrouz M
© Sarah Blog
© Sarah Blog
© Vip-transportservice
© Vip-transportservice
© Wahj almas
© Wahj almas
© Wahj almas
© Wahj almas
© Hans Rademaker
© Hans Rademaker
© Alessio Roberto
© Alessio Roberto
© F Jiang

bijgerechten

Noen

Lavash brood

1,50
Salad Shirazi

Frisse, fijn gesneden salade van komkommer, tomaat en ui met een dressing van verse limoensap en gedroogde munt

3,95
Salad Fasl

Gemengde salade van sla, komkommer, tomaat, geraspte wortel en olijven met een speciale dressing van het huis

4,95
Mastchiyar

Romige yoghurt met geraspte komkommer en gedroogde munt

3,95
Mastmoesir

Romige yoghurt met Perzische sjalot en gedroogde munt

3,95
Torshi

Mix van gesneden groenten gefermenteerd in azijn

3,95
Sabzidjat

Verschillende verse tuinkruiden met feta kaas en walnoten

3,95
Zeytoen Parwarde

Groene olijven gemarineerd in granaatappelsiroop en walnoten

4,50

nagerechten

Paloedeh

Een traditioneel Perzisch dessert uit Shiraz; rijstnoedels gekookt in rozenwater en suikersiroop, geserveerd met kersensiroop of limoensap

6,50
Bastani Saffrani

Perzisch ijs gemaakt met saffraan, pistache en rozenwater

6,50
Paloedeh Bastani

Een combinatie van Paloedeh en Bastani Saffrani

6,50
Abhawidj Bastani

Verse wortelsap met een bolletje vanille ijs

6,50
Perzische Baghlava

Baghlava uit Iran, gemaakt met rozenwater

6,50
Perzische Rollet

Rollet uit Iran, met fruit, slagroom en een stukje Baghlava

6,50

kindermenu

Loebiapolo

Rundergehakt, sperziebonen en rijst gekookt in tomatensaus

12
Koebideh

Gegrilde lams- en rundergehakt, geserveerd met rijst of friet

12
Inclusief een lekker ijsje als dessert.